Conversațiile se întâmplă chiar în acest moment, în mișcare sau virtual, de pe orice dispozitiv pe care îl avem la îndemână. Nu folosim doar servicii de voce, ci conversăm pe chat, prin intermediul e-mailului, accesăm informații de business în cloud. Însă, când totul se mută pe dispozitivele mobile, cât de securizate rămân conversațiile noastre?
Provocarea de a oferi angajaților libertatea de a lucra de la distanță, de pe o multitudine de dispozitive, sporește dificultatea de a oferi, cu ușurință, o protecție solidă rețelei, infrastructurii de comunicații și, implicit, datelor cu care operează orice companie, indiferent de dimensiunile sale.
Cum integrați, într-un mod securizat, toate dispozitivele mobile în infrastructura companiei? Cum realizați acest lucru, optimizând costurile și cerințele de administrare? Răspunsul stă într-un mod de gândire diferit. Nu mai este îndeajuns să considerați securitatea în termenii unor elemente discrete din cadrul infrastructurii IT. Securitatea trebuie să-și ocupe locul în centrul tuturor operațiunilor și să existe ca parte integrată din rețelele IT și de voce.
Implementarea unei strategii de mobile, prin care sunt verificate compatibilitățile cu sistemele existente, dar și cu planurile de business, este primul pas. Apoi, administrarea mobilității și gestionarea riscurilor sunt mai ușor de implementat dacă vor exista guideline-uri interne și activități de informare și conștientizare pentru angajați. Serviciile de consultanță asigurate de specialiști certificați, cu o analiză aprofundată a nevoilor de securitate, pentru a fi siguri că soluțiile propuse sunt cele potrivite afacerii, personalizate în funcție de nevoi, sunt completarea firească. Astfel, te asiguri că beneficiile mobilității nu vin cu prețul scump al pierderii securității!