Beneficiile consolidării Data Center-urilor

Consolidarea unui Data Center este o strategie născută ca urmare a schimbării climatului IT și este menită să combine suprafețe mari de servere într-un sistem compact și eficient. Strategia de consolidare poate fi un proces de lungă durată, însă s-a dovedit că duce la reducerea costurilor și îmbunătățirea funcționării sistemelor IT.

Mai jos detaliem cinci beneficii pe care le poate resimți o afacere ca urmare a consolidării data centerului:

1. Reducerea costurilor

Un mediu IT consolidat înseamnă un spațiu mai mic dedidat rețelei. Ca rezultat, organizația are nevoie de mai puține echipamente hardware, incluzând piese costisitoare cum sunt servere, routere sau alte echipamente. O reducere a numărului de servere conduce la standardizarea sistemului la o serie de aplicații software critice, permițând companiilor să își diminueze, astfel, costurile operaționale.

De asemenea, o infrastructură consolidată consumă mai puțină energie electrică și este mai ușor de răcit, reducându-se astfel și costurile de întreținere lunare (i.e. costurile cu energia electrică).

2. Îmbunătățirea controlului asupra sistemului IT

Existența un sistem centralizat generează mai puține circuite de monitorizat, arhitectura IT este mai clară și mai ușor de controlat și administrat. Consolidarea oferă posibilitatea de a realiza strategii de management și protocoale de funcționare mult mai avansate care să maximizeze utilizarea lățimii benzii și performanțele rețelei.

3. Recuperarea datelor

Cu un data center consolidat, planificarea, implementarea și execuția procedurii de recuperare a datelor este mai puțin descurajatoare întrucât toate componentele se află în același loc, facilitând replicarea și inițierea procedurii de recuperare.

4. Conformitate

Consolidarea unui data center sprijină eforturile de conformitate din două puncte de vedere: pe de o parte, promovează și susține procesele și automatizarea sistemelor. Pe de altă parte, încurajează punerea în aplicare a unui sistem de audit complex, care permite verificarea conformității operaționale instantaneu.

Surse:

www.flukenetworks.com
Ensuring Performance for Consolidated Data Centers