Comunicațiile – noua țintă a infractorilor cibernetici

Într-un mediu business extrem de dinamic, utilizatorii finali se află în centrul atenției atunci când vine vorba despre dezvoltarea tehnologiilor și dispozitivelor. Angajații doresc libertatea de a lucra de la distanță  și de a-și realiza activitățile de pe o multitudine de dispozitive. Însă, mai mult decât mobilitate și flexibilitate, își doresc și tehnologii avansate, precum instrumente de colaborare și interfețe ușor de utilizat. Pe lângă aceste provocări, departamentul IT deține propriul set de priorități, în fruntea căruia se află întotdeauna securitatea rețelei și infrastructurii de comunicații.

Amenințările continuă să crească cu o viteză incredibilă, România fiind locul doi în lume la numărul de computere infectate cu viruși informatici. Infrastructurile corporate sunt supuse atacurilor frecvente, iar amenințările IT se infiltrează tot mai ușor la nivelul datelor private ale companiilor, realizând pagube care afectează dramatic cifra de afaceri. Un raport al celor de la ViperLab ne arată că, doar într-un singur an, atacurile hackerilor care țintesc serverele de comunicații unificate a crescut cu 50%. Mai mult de atât, un procent de 25% al atacurilor realizate de hackeri în mediul online a fost direcționat împotriva comunicațiilor de voce și comunicațiilor unificate, cele mai multe sub forma preluării controlului asupra serviciului VoIP din companie și realizării de apeluri la distanță sau cu supra-taxă.

În acest context, cum puteți să vă securizați afacerea?

Cheia constă în abordarea securității la nivelul întregii companii. Nu mai este îndeajuns să gândiți securitatea în termenii unor elemente discrete din cadrul infrastructurii IT, ea  trebuie să-și ocupe locul în centrul tuturor operațiunilor, existând ca parte integrată din rețelele IT și de voce.  Companiile de astăzi au nevoie ca informațiile să fie distribuite, utilizând o varietate mare de sisteme și aplicații, pentru a crește productivitatea. De aceea, este necesară o abordare multi-nivel a securității pentru a minimiza riscurile existente, dar nu înainte de o analiză în profunzime a nevoilor specifice, realizată de specialiști certificați.

Suntem la un telefon distanță, pentru a descoperi împreună care sunt soluțiile potrivite pentru nevoile afacerii voastre, astfel încât rețelele, datele, dispozitivele și aplicațiile să funcționeze optim și în siguranță.

Niciun comentariu

Răspundeți

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*